Kurser & Föreläsningar

KurserNaprapatlabbet har under många år föreläst och utbildat inom områden som skall bidra till bättre prestationsförmåga och välmående. Föreläsningarna kan beröra till exempel kost, rörelse eller återhämtning.Vi är anlitade utbildare för Eleikoeducation samt Team Stockholm Marathon. Samtliga kurser/föreläsningar som vi erbjuder anpassas utifrån målgrupp och ambitionsnivå.

Kurs i rörelselära – rörelseanalys och självbehandlingsstrategi

Kursen vänder sig till dig som vill fördjupa din förståelse för rörelsesamband och kompensationer i kroppen samt ”träna ögat” för att se och filtrera vad som sker i rörelsen. Utifrån det lär du dig att genom rätt behandlingsstrategi (SMR-Self Myofascial Relase) påverka rörelsen positivt. Detta gör dig bättre att guida dina kunder och patienter.  Du har stor nytta av kursen om du redan idag arbetar som tränare eller terapeut, detta är dock inget krav. Ett lämpligt upplägg för kursen är över 2 dagar men kan anpassas efter era behov.

 

Kurs i löpteknik

Vi vill att du genom kursen ska få en ökad förståelse för löp- rörelsen samt utvecklat din egen löpteknik. Resultatet blir en effektiv löpstil med minskad skaderisk oavsett ambitionsnivå. Vi har i mer än tio års tid instruerat i löpteknik och hjälpt elitlöpare och vardagsmotionärer att nå sina mål.

En mycket uppskattad kurs som vi håller återkommande.

Starkare löpare – en kurs i styrketräning för löpare

Vi vänder oss till dig som gillar löpning och som vill bli en bättre och starkare löpare och samtidigt hålla dig skadefri.

Under kursen går vi igenom de principer, strategier och tekniker som får dig att bli starkare när du springer. Vi skapar mobilitet, ger dig stabilitet och bygger styrka anpassad för just din löpning. På kursen lägger vi tillsammans grunden så att du sedan kan träna vidare själv.

Vid varje tillfälle kommer vi att fokusera på några av kroppens ”big rocks” som fot, höft och bröstrygg. Att dessa fungerar väl anser vi är avgörande för att kunna optimera löpning.

Kurs i Self Myofascial Release (SMR)

– effektiv självbehandling
Grunden till en funktionell kropp är en god rörlighet i muskler, leder samt en välmående bindväv. Kursen syftar till att öka förståelsen för hur man på ett framgångsrikt sätt skapar detta. SMR-kursen är både för dig som tränar mycket eller av andra anledningar har problem med stelhet i muskler och leder.

KONTAKTA OSS FÖR EN BOKNING